Кметът на Пловдив пусна своя глас за предсрочните парламентарни избори, в които избираме състава на Парламент 51. Той избра да гласува с хартиена бюлетина и определи това като „по-сигурно“.

„Гласувах за стабилност, за сигурност и за редовно правителство, което да ни помогни за осъществяване на големите проекти за Пловдив. Гласувах за пловдивчани. Призовавам всички да излязат в този хубав ден, да си направят една разходка до урните и да гласуват", каза Костадин Димитров пред секция 21 в училище „Димитър Матевски“. Припомняме, че кметът е подреден като втори в листите за народни представители на партия ГЕРБ. 

На въпрос от журналисти дали ще предпочете депутатския стол пред кметския, Димитров бе категоричен: "Още пред 2023 година дадох обещание на пловдивчани. Непрестанно съм работил за бъдещето на Пловдив и няма да отстъпя от идеята градът да получи каквото заслужава", допълни градоначалникът. Той посочи, че ще продължи да се бори за реализацията на големите проекти - разширяване на Околовръстното шосе, продължението на бул. „Северен“, връзката между „Тракия“ и район „Южен“, както и строителството на нова сграда за Математическата гимназия.

Към този час 5% е избирателната активност в СУ „Димитър Матевски“, а пред повечето секции няма нито един човек.