С обвинения за незаконосъобразни смени в секционни избирателни комисии и взаимни нападки между членовете на ЦИК протече заседанието на комисията, на което трябваше да се вземе решение за край на изборния ден.

Един от конкретните казуси е с члена на СИК в 23-ти МИР Димитър Моллов, който не само, че се явява в комисията, която представлява, ами и отбелязва в избирателните списъци гласоподаватели близо час, преди да стане ясно, че е заличен от съставаоще вчера.

Това е един от много случаи на смени в район "Красно село" в София. Оказва се, че десетки членове на секционните избирателни комисии там са сменени в последния момент, а новите списъци са качени на сайта на 24 РИК едва тази сутрин.

Вчера ЦИК изпрати указания до всички 31 районни комисии в страната за спиране на смените на членове на секционните избирателни комисии по искане на партии, тоест членове могат да се подменят, само ако не са се явили на работа или по уважителни причини.

11 от членовете на ЦИК бяха в зала. След бурните дебати по предложение на председателя на ЦИК Камелия Нейкова едва в 21.40 часа беше взето решение за обявяване на край на изборния ден. Заседанието на ЦИК беше закрито след това.