„Движещата сила на българската политика в момента са проблемите на обикновения гражданин, свързани с цената на живота, горивата и инфлацията, въпросите, свързани с предстоящата зима и как ще преминем през нея" – това каза в интервю за БНТ лидерът на КП “Български възход“ Стефан Янев.

За това какво трябва да се направи в настоящия момент, Янев коментира:

„По време на двете служебни правителства миналата година показахме, че можем да формираме екип, че можем да решаваме проблеми и по този начин би трябвало да се подходи и в момента. Тоест да се търсят решения, да се търсят хора, които могат да решават проблеми, а не такива, които говорят за собствените си проблеми“, каза Янев и допълни, че и сега има екип и  основание да мисли, че са покрити широк спектър на сфери на обществената дейност. 

„Вървим смело напред, имаме план и правим необходимото“, каза лидерът на формацията.

Новият обществен договор, който партия „Български възход“ предлага, Стефан Янев обясни така: 

„Ние се намираме на вододела между полезността на модерния либерализъм и необходимостта от връщане на ценности, които изповядва модерния консерватизъм. Либерализмът, въпреки многото положителни неща, разрушава семейните връзки, обществото има нужда от сплотеност, ред и правила.“

Стефан Янев обясни и често използвания напоследък израз „Плуване срещу течението“ - това означава по-силно лидерство и в ЕС , и у нас. Това лидерство трябва да изведе ЕС на геополитическата сцена на това място, което заслужава - равнопоставен на другите световни центрове на властта. И да защитава всички граждани на ЕС. Националните държави да бъдат в състояние развиват своите цели, но да развиват и споделените ценности на Европейския съюз и НАТО . Това са ценности, свързани с качеството на живот на всички граждани,  с възможността на бизнеса да се развива в конкурентноспособна среда. Доброто състояние на гражданското общество зависи от една силна икономическа база, която това лидерство трябва да я осигури.

А дали България е повече на изток или повече на запад? Според лидерът на партия „Български възход “ България се движи по течението на глобалния либерализъм. „Ние предлагаме обратното - да правим практически решения за защита на националните интереси. Това са три стълба политики - сигурност, справедливост благоденствие.“

Коалиция „Български възход” е с номер 15 в интегралната бюлетина на вота на 2 октомври.

Купуването и продаването  на гласове е престъпление!