Областният координатор на ГЕРБ в Пловдив-град  Иван Тотев внесе тази сутрин в 16-та РИК документите за регистрация на листата  с кандидати за народни представители за предстоящите парламентарни избори.  Водач на листата на ГЕРБ в 16-ти МИР е министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, следван от самия Тотев.

На избираемо място е председателят на Общинския съвет Александър Държиков, който е шести. След него е шефката на социално подпомагане Надя Танева, а 8-ми е зам.-кметът по култура Пламен Панов.  Общинските съветнички Христина Кашилска и Вера Тоскова са 9-та и 11-та, а 10-ти в бившият шеф на РИОСВ Стефан Шилев.

„Регистрирахме листата на коалиция ГЕРБ – СДС за участие в изборите за 45-то Народно събрание на първа дата, на този хубав български празник и сме с позитивно настроение. Още повече, че листата е съставена от изключителни професионалисти в областта си. Голяма част от хората в нея и до момента са работили за град Пловдив. Имаме и нови предложения в гражданската квота – това са хора, които дават добавена стойност на листата”, каза Тотев. Той изрази надежда в града под тепетата най-малкото да бъде повторен  резултата от 2017 г., когато ГЕРБ изпрати в Народното събрание петима свои представители.

На избираемо място е председателят на Общинския съвет Александър Държиков

Ето и цялата листа на ГЕРБ-СДВ в 16-ти МИР – Пловдив-град:

Бойко Методиев Борисов

Иван Борисов Тотев

Вежди Латиф Рашидов

Радомир Петров Чолаков

Спас Георгиев Гърневски

Александър Милков Държиков

Надя Росенова Танева

Пламен Дочев Панов

Христина Илиева Кашилска

Стефан Иванов Шилев

Вера Иванова Тоскова

Гошо Димитров Къчков

Спас Атанасов Шуманов

Даниела Асенова Митова

Георги Василев Личев

Николай Илиев Арабаджиев

Мирослав Тенев Тенев

Емил Георгиев Русенов

Ели Георгиева Гатева

Елена Петрова Тотолакова

Симона Цветанова Николова

Петър Георгиев Траянов