Областният управител Дани Каназирева коментира кандидатурата й за депутат в листата на ГЕРБ в предстоящите парламентарни избори. Каназирева е водач на листата на област Пловдив.

Ето и какво написа тя: 

Издигането на кандидатурата ми за водач на листата на ПП ГЕРБ в област Пловдив е преди всичко отговорност. Отговорност към хората и аз съм готова да  я поема. Никога не съм търсила комфорт в политиката, доказах го и като областен управител.

Номинацията я приемам като доверие и оценка на работата ми като областен управител в една изключително тежка година  и в  безпрецедентна ситуация на световна пандемия. Тази година  не само ни изправи пред огромно предизвикателство  и отговорност, но тя пренареди  и приоритетите  ни в политиката  и в  живота. 

През изминалата година и половина като областен управител показах, че тази институция на първо място може да решава проблемите на хората и да  бъде близо до тях. Решихме проблеми, които от години чакаха да бъдат  разрешени. Компромиси никога не съм правила и няма да правя. Винаги съм защитавала обществения интерес.

Най-важното за мен беше, че през тази година и половина не само имах свободата да работя открито и честно, но и никой не ме е спирал, независимо чий  интерес е бил засегнат. Напротив. Имах пълната подкрепа  в лицето на   премиера Борисов  и ресорните министри. 

Познавам проблемите в областта и в Пловдив. Наясно съм как могат да се разрешат и съм готова да работя експертно и с уважение към институциите.  Като водач от гражданската квота на листата на ПП ГЕРБ   ще дам всичко от себе си за нашия регион.

Благодаря  за доверието!