ГЕРБ регистрираха листите за Пловдив град и Пловдив област. Водачи на двете листи са, както стана ясно Бойко Борисов в 16 МИР и Дани Каназирева в 17 МИР.

Разлика в листата на ГЕРБ в града от последния вот са след третото място. Очаквано след Борисов втори са Иван Тотев и Радомир Чолаков, а четвърти е доц. Стефан Шилев, който е на мястото на Пенчо Малинов. Младежкият активист този път е 7-ми.

На петото и шестото са място са председателят на групата на ГЕРБ в ОбС Йордан Илиев и председателят на съвета Александър Държиков. Осми е проф. Даниела Дженева, 9-ти съветника Ангел Славов, а на 10-ото място е за коалиционен партньор от СДС – Панко Енев.

„ Регистрираме листата с респект към всички конкуренти, но с огромна загриженост, за това което се случва в страната. Време е да спрем с експериментите. Видяхте с различните емоционални заигравки докъде докарахме страната и как един кораб  може да разклати цялото управлението. Задължително трябва да има правителство след изборите, което може да преведе България през трудните зимни месеци – ток, инфлация, като ги видяхме още при актуализацията на бюджета”, каза градският лидер на ГЕРБ Иван Тотев. Той каза, че ГЕРБ ще се борят да се сформира правителство и да убедят гражданите, че те са сериозна партия, която може да управлява и да изведе България през трудните зимни месеци, които предстоят.

ГЕРБ ще се борят за 4 мандата, като според Тотев това е реалистично. Целта пред партията в областта също са 4 мандата, като днес  областния координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев, регистрира днес листата за 17 МИР.

 "Предстои ни не Виденова, а много по-тежка Радева зима, с тези високи цени на тока. Именно затова новият парламент трябва да излъчи стабилно и компетентно правителство", заяви Мараджиев.

След водача Дани Каназирева, втори е д-р Иван Червенков от Асеновград, трети  е Йордан Кръстанов от СДС, а четвърти Младен Шишков от Раковски, който няколко мандата бе народен представител. Пети е Розалин Петков, бивш областен управител и зам.-кмет в Пловдив.