
Мол Марково тепе става дом на пловдивските кулинарни майстори на солени и сладки вкусотии. Най-новият фестивал - „Вкусът на Пловдив”, ще се развихри в търговския център на 8 и 9 декември. В шоуто ще се включат шеф-готвачите на 20 ресторанта и производители на местни храни и напитки. В двата дни на феста пловдивчани и гостите на града ще могат да опитат разнообразни коледни вкусотии. Храната ще бъде съпроводена с напитки, вино и бира.
Фестивалът ще бъде открит в петък от 14 часа. Гост-водещ на „Вкусът на Пловдив” е Иван Звездев. Той ще представи звездните ресторанти на Пловдив – петте заведения, които обраха националните награди за туризъм – „Сол и пипер”, „Хемингуей”, „Торро Гранде”, „Ноте ди вино” и „Долче Фелини”. Участват и други любими гостилници – „Одеон”, „Рая” и Бир стоп.
За музикалното настроение на любителите на вкусната храна ще се погрижат квартет „Класик Вю” и девически хор „Евмолпея”. В програмата в двата дни от 14 до 19 часа са включени занимателни игри и коледни изненади. Към „Вкусът на Пловдив” ще се присъединят и производителите от фермерския пазар под тепетата.
„Надявам се първото издание на фестивала да положи началото на традиционно и интересно събитие, което ще се превърне в очаквано кулинарно представление”, каза зам.-кметът по културата Александър Държиков.
„Ще представим и български специалитети. „Вкусът на Пловдив” е предизвикателство към всички ресторантьори в града да се обединим и да направим нещо голямо с ентусиазъм и емоция”, отбеляза председателят на Регионалната Занаятчийска камара Тони Симидчиева.
Още от категорията

Проверяват сигнал за черния хищник във Варненско

Фолкпевицата Дебора е пусната под домашен арест
