Златните ни момичета бяха на гости в подземния рудник на "Дънди Прешъс Металс" в Челопеч по покана на изпълнителния директор на компанията г-н Илия Гърков. Момичетата от ансамбъл - жени капитанът Симона Дянкова, Елена Бинева, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Лаура Траатс, индивидуалните състезателки Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, както и треньорът на национален отбор индивидуално Силвия Стойнева се убиха колко е трудна миньорската работа.

"Дънди Прешъс Металс" е един от основните спонсори, които подпомагат дейността на Българската федерация по художествена гимнастика. Благодарение на компанията България стана домакин на световна купа и вече 8 години с тяхна подкрепа се организират световни купи, пише Dir.bg

Момичетата бяха посрещнати изключително гостоприемно от домакините. Мерките за сигурност, включващи съвременни технологии и иновации, специални пропуски за влизане, предпазно облекло, направиха впечатление на гостите още при влизането в галериите на рудника. Златните момичета подариха на своите домакини топка с автографи, а получиха като подарък специално направени сувенири - златни миньорски каски с надпис Dundee.

Снимки: Анна Недкова