На територията на столицата движението е спокойно и затруднения в трафика почти няма въпреки усложнените условия и неспиращия снеговалеж, както се вижда видеото на един от най-натоварените булевард в София - "Цариградско шосе", и от камерите в реално време от диспечерския пункт за наблюдение на градския транспорт.

Столичната община организира оперативен щаб, който следи за справянето със зимната обстановка. Над 170 снегорина работят по почистването на столицата, работата ще продължи през целия ден, обяви кметът Йорданка Фандъкова. Още рано сутринта започна и почистването на спирки и подходи към подлези.

Градският транспорт се движи нормално и без сериозни закъснения по всички линии. Санкциите за непочистени участъци са много големи - при над 5% непочистен участък не се заплаща нищо на снегопочистващите фирми, а глобата за непочистена спирка е 2000 лева. Кметът на София призова всички собственици на сгради да имат готовност и да почистят тротоарите пред тях.

162-ма души са пренощували в кризисните центрове през изминалото денонощие, допълни още Йорданка Фандъкова и призова гражданите, ако видят бездомни хора на улицата, да подадат сигнал.