Антоанета Борисова, която беше ударена от кола с мигранти в София, се закани да търси правата си по съдебен път. На място ѝ беше направен тест за наркотици, който се оказа фалшиво положителен. Въпреки травмите ѝ от удара, потърпевшата била държана 16 часа на пейка в ареста.

Какво обезщетение ще иска от държавата тя, коментира нейният адвокат Силвия Петкова.

„Не ми е известно вътрешният министър да се е извинил на клиентката ми. Не са я уведомили, че кръвната ѝ проба е готова. Тя има отрицателен резултат на кръвна проба, която тя сама е направила”, посочи юристът.

Първо адвокатът на потърпевшата ще оспори заповедта, с която тя е била задържана от служител на „Пътна полиция”. След това Силвия Петкова се оспорва и заповедта, с която е била отнета шофьорската книжка на клиентката ѝ. Едва след това ще се претендира обезщетение за претърпените вреди.

„Обезщетението зависи от конкретните негативни усещания, които човек е преживял. Няма от-до. Те се присъждат по справедливост”, отбеляза юристът. Според Петкова не самите тестове за дрога, а начинът, по който се взимат пробите, и този, по който се съхраняват касетите, са проблема с фалшиво положителните резултати.

Адв. Екимджиев за пострадалата при гонка с мигранти: Човешкото достойнство няма значениеТой критикува решението за преследването на колата с бежанците и целият арест