Публичен скандал се разрази между дългогодишния водещ на "Панорама" Иван Гарелов и колегата му от bTV Светослав Иванов. Причина за това стана изказване на Гарелов в тв предаването "Шоуто на Слави", което се оказа повлияно от фалшива новина в седмичник.

В участието си предаването на 15 януари Гарелов коментира събитията в село Войводиново. Той обърна внимание, че сред ромите има и много свестни хора, като за пример посочи колегата си Светослав Иванов.

Новината, че е ром изуми самия Иванов и той не се забави с отговора, отричайки категорично. След това Гарелов се извини за думите си и обясни, че те са казани под влияние на статия в печатно издание и "искрено съжалява".

Ето и част от изказването на Гарелов, от което тръгна разправията:

"....Един от академиците, които подържат Каракачанов /бел. ред. Георги Марков/ беше при Светослав Иванов и много царствено започна да му казва, абе то има и свестни хора сред циганите. А той не знае, че момчето срещу него /бел. ред. Светослав Иванов/ e от ромски произход. Светльо го е казвал и нямаше да е лошо да му го напомни още един път в самото студио, за да му запуши устата. Това е скромността и може би комплекса, който и в него е изработил. Един надарен млад човек, умен, образован, който достойно си върши работата. И ние така да казваме, абе има може би и между тях...".

Водещият на "120 минути" обаче реагира гневно. Той отрече думите на Гарелов с публикация във Фейсбук.

"При участието ми в Шоуто на Слави във вторник дадох като пример как един "надарен, млад човек, умен, образован" независимо от ромския си произход, "си върши достойно работата". Бях прочел това твърдение за произхода на Светльо във в. "Уикенд" и непростимо за човек с опит като мен, аз му повярвах", каза Гарелов за Dir.bg. Той помоли да бъде извинен за грешката си.