Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Васко Рупеца за въоръжения обир на пощата в село Катуница на 8 февруари.

Припомняме, че пиян мъжът нахълтал в пощенския клон, заплашил с пистолет служителка, и отмъкнал сумата от 3120 лева от владението на „Български пощи“ ЕАД, с намерение противозаконно да ги присвои като е употребил за това заплашване. Васко обаче признал не само за това престъпление, а и за още една кражба. 

По делото е установено, че на 8 февруари, Васко влязъл в пощенския клон в с. Катуница. Той произвел изстрел с газов пистолет, насочен към земята и поискал от служителката да му даде парите за пенсиите. По това време в банковия клон са се намирали още две жени. Служителката в пощенския клон му предала сума от 3120 лева, след което Васко напуснал помещението.

Няма пострадали хора. По-късно цялата сума е била открита от полицейските служители. Обвиняемият е бил мъртво пиян. След като е изтрезнял е направил самопризнания не само за престъплението в пощата, но и за извършена кражба по друго досъдебно производство, наблюдавано от РП-Пловдив.

Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре, 11 февруари 2022 г., Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в Районен съд-Асеновград за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъжа. 

Васко Рупеца, който обра пощата в Катуница, често бил пиянВсички в селото все още са в шок от случилото се

Задържаха Васко Рупеца за грабежа на пощата в КатуницаПолицията разкри въоръжения грабеж за броени часове