Разбити стълби, които вече са капан за пешеходци, възмутиха столичанин, който ги засне и публикува във фейсбук групата „Забелязано в София”. От кадъра личи, че настилката, която води към подлез в "Подуяне" е напълно разрушена.

„Това го подготвят за ски писта, ще се провежда световна купа все пак...” ,  „Това го ремонтираха уж основно преди максимум 5 години... Преди това беше сметище и свърталище на бездомници и наркомани...”  и „това да не е остатък след бомбардировките на софия преди 2 века?” са няколко от коментарите под снимката. 

Районният кмет на Подуене Ева Митова обясни пред TrafficNews.bg, че останалта част от подлеза е в идеално състояние, но точно тези стълби са собственост и отговорност на Национална компания железопътна инфраструктура. 

В писмен отговор на въпроса защо стълбите са в такова окаяно състояние, от НКЖИ отговориха така:

„Национална компания „Железопътна инфраструктура“ е вложила над 200 000 лева за ремонт на частта от подлеза, собственост на компанията. Същият е завършен през юли 2011 година, като целият обект е облицован с гранитни плочи.

Много скоро след завършване на ремонта започват вандалски действия и кражби.

Тази година е предвиден ремонт на подлеза в рамките на проекта  за реконструкция на железопътните гари Подуяне, Искър и Казичене. Той ще се изпълнява по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 и е на стойност 7,4 млн. лева, от които безвъзмездната финансова помощ е в размер на 6,3 млн. лева.

Предвижда се пълно обновяване на приемните здания и прилежащите перони на жп гарите, подобряване на конструктивното състояние на сградите, изграждане на системи за енергийна ефективност, внедряване на съвременни информационни и оповестителни системи, облагородяване и озеленяване на околните пространства.”