Професор Иво Димитров и инж. Владимир Кисьов бяха удостоени с почетното звание “Доктор хонорис кауза” на Университета по хранителни технологии Пловдив. Това стана на тържествено заседание на Академичния съвет на висшето училище.
Проф. Иво Димитров придобива магистърска степен по специалност “Финанси” в Стопанска академия Свищов през 2003 г., както и магистърска степен по специалност “Здравен мениджмънт” в Медицински университет София през 2019 г. През 2016 г. защитава дисертация за образователна и научна степен “Доктор”, от 2020 г. е доцент по здравен мениджмънт към ВУАРР Пловдив, а през 2024 г. защитава дисертация за доктор на икономическите науки.
Притежава успешна кариера и в областта на бизнес мениджмънта. Понастоящем е член на съвета на директорите и Управител на Института по информатика и иновативни технологии към ТЕХ Парк Пловдив. Проф. Димитров е и зам.-председател на УС на Долина за дълбокотехнологични иновации Пловдив и директор “Връзки с инвеститорите” към МБАЛ “Света Каридад”.
Ректорът на УХТ проф. Галин Иванов изложи мотивите за удостояването с почетното звание “Доктор хонорис кауза”. “В качеството си на представител на кмета на община Пловдив в Съвета на настоятелите нa Университета по хранителни технологии, проф. Димитров работи изключително активно за осигуряването на спонсорска подкрепа за УХТ. В резултат на активността му бяха реновирани и технологично обновени технологичните бази и лаборатории, с което се подобри материално-техническата база на учебно-производствения комплекс към университета. Със съдействието на проф. Димитров се осъществи и финансирането на професионалното позициониране, с креативен и ефективен маркетинг, на УХТ в социалните мрежи. Мога да се похваля като ректор, че нашият университет е сред най-добре представените в социалните мрежи пловдивски университети”, заяви проф. Галин Иванов. Той добави, че проф. Иво Димитров е помогнал на УХТ в разширяването на бизнес партньорствата, особено с Българо-аржентинската асоциация за развитие.

“Благодаря за доверието и голямата чест, която ми оказвате. Радвам, се че университетът върви напред и през тази година направихме успешна кампания и добър прием на студенти. Смятам, че ще успеем да модернизираме още лаборатории“, заяви проф. Иво Димитров.
Сред официалните гости на тържественото заседание на Академичния съвет бяха: Георги Стаменов – кмет на район “Централен”; Георги Титюков – общински съветник; проф. Пламен Моллов – директор на Института за системни иновации в храните и виното към УХТ и ректор на университета в периода 2019-2023 г.; членовете на Настоятелството на университета инж. Иван Папазов – почетен професор на УХТ, инж. Атанас Урджанов – професор от практиката на УХТ, Роберто Санторели – Председател на Конфиндустрия Италия; други видни представители на бизнес средите – Микеле Санторели и инж. Петко Кисьов, а също и учени, преподаватели и общественици.
Ректорът на УХТ проф. Галин Иванов изложи мотивите за удостояването с почетното звание “Доктор хонорис кауза”. “Инж. Владимир Кисьов е сред най-изтъкнатите представители на бизнес средите в България. Статутът му на бивш възпитаник на Университета по хранителни технологии е не само имиджов актив на УХТ, но и основа за изграждане на устойчиво партньорство с бизнес структурите му, включващи фирми в туристическия бранш, строителството, недвижимите имоти, оранжерийното производство и земеделието. Цялата хотелска база на инж. Кисьов е на разположение студенти от УХТ за провеждане на стажове, практики, обучение и се разчита да бъде обезпечена със служители, завършили университета”, заяви проф. Галин Иванов. Ректорът добави, че като възпитаник на УХТ инж. Кисьов е отдаден изцяло за издигането на неговия авторитет и просперитет и е един от най-крупните му дарители. С неговото съдействие университетът придобива солиден актив под формата на напълно обновена кулинарна лаборатория към катедра “Туризъм и кулинарен мениджмънт”, където студентите ще бъдат обучавани в модерна иновативна среда и ще се канят световно известни лектори.
“От сърце благодаря на всички вас за тази огромна чест, за доверието и за топлото приемане в академичното семейство на УХТ. Този момент ще остане завинаги част от моя личен и професионален път. Приемам присъждането на званието “Доктор хонорис кауза” на Университета по хранителни технологии с най-дълбока благодарност, смирение и почит. Това високо отличие е чест, която ме задължава да продължа да работя всеотдайно за укрепване на връзките между академията и бизнеса, да подкрепям развитието на младите таланти и да допринасям за издигането на авторитета на нашия университет”, заяви развълнуван инж. Кисьов.

“Благодаря за доверието и голямата чест, която ми оказвате. Радвам, се че университетът върви напред и през тази година направихме успешна кампания и добър прием на студенти. Смятам, че ще успеем да модернизираме още лаборатории“, заяви проф. Иво Димитров.
Сред официалните гости на тържественото заседание на Академичния съвет бяха: Георги Стаменов – кмет на район “Централен”; Георги Титюков – общински съветник; проф. Пламен Моллов – директор на Института за системни иновации в храните и виното към УХТ и ректор на университета в периода 2019-2023 г.; членовете на Настоятелството на университета инж. Иван Папазов – почетен професор на УХТ, инж. Атанас Урджанов – професор от практиката на УХТ, Роберто Санторели – Председател на Конфиндустрия Италия; други видни представители на бизнес средите – Микеле Санторели и инж. Петко Кисьов, а също и учени, преподаватели и общественици.




Още от категорията
Виж всички
Танкерът "Кайрос” тръгна към Бургаския залив
Три влекача пристигнаха за заседналия край Ахтопол танкер
Какво време ни очаква до края на декември
Акценти
Виж всички
Румен Радев започва консултациите за ново правителство
Тормозят жена от София, бореща се срещу незаконни постройки
Заря за пловдивската гордост: Радина Величкова навърши 18