За втора поредна година министърът на отбраната Красимир Каракачанов беше поздравен от ученици по повод празника Василица или ромската Нова година. Тържеството се проведе в Министерството на отбраната.

Децата, които посетиха министър Каракачанов, са от Средно училище „Кирил и Методий“ в град Златарица, предаде Нова телевизия.

 

Винаги съм казвал, че между тези хора има и такива, като тези деца, които ходят на училище, посочи Каракачанов. За протеста, който ще се състои пред Министерския съвет срещу него от 14 ч., вицепремиерът Каракачанов коментира, че всеки има право да протестира.

Заплашват с масов ромски протест, ако Каракачанов не си подаде оставкатаДнес в София роми ще протестират заради нанесена „обида“ от вицепремиера

По думите му всички организации, които през годините са усвоявали средства за ромска интеграция трябва да направят отчет за това колко пари са получени, за какво са изразходени и защо няма ефект от това. Според него те са основните отговорни, защото те са получили парите.