Ученичката Аделина Кънева от Математическа гимназия "Баба Тонка" в Русе ще бъде президент за един ден. Утре президентската институция ще бъде домакин на инициативата „Мениджър за един ден“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще сподели работния си ден с Димитър Марчев от Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ в Гоце Делчев.

В 15.30 часа в Гербовата зала президентът Радев и Илияна Йотова ще връчат сертификати за участие в инициативата на двамата ученици.

За трета поредна година президентската институция подкрепя кампанията, посрещайки двама младежи, които да влязат в ролята на президент и вицепрезидент.

Инициативата е организирана от Джуниър Ачийвмънт България и в нея могат да участват ученици и студенти от цялата страна. Крайният срок за кандидатстване бе до 10 октомври.

Инициативата за кариерно ориентиране за младежи над 16 години "Мениджър за един ден" ще се проведе на 24 октомври. Тя предоставя възможност на над 1000 ученици и студенти от цялата страна да се потопят в динамичната атмосфера в работата на над 100 водещи компании и институции у нас, обясняват организаторите.