
12.99 лв.за килограм. Такава е средната цена за страната за цяло агне. В големите търговски вериги цените варират между 12.55 до 13.69 лв. за кило.
„В Кюстендил месото стига до 13.80 лв. за килограм. Във Видин, Враца и Монтана и четири области се наблюдава покачване на цените между 0.8 % на седмична база. Това е най-значително в Пазарджик”, каза за Фокус председателят на Съюза на българските животновъди (СБЖ) Пенка Христова.
Във връзка с това кой печели повече вносителите или българските производители на агнешко, Христова обясни, че това са тези които внасят, защото субсидираното месо е в пъти повече.
„Да не говорим, че субсидията в другите държави членки са много по-високи като ставка. Не можем да достигнем нивото на техните цени, затова се извършва и такъв внос.
Ние нямаме и достатъчно количество в износ, за да може да се извършва такова”, каза още тя.
TrafficNews.bg
Още от категорията
Виж всички
Близки на задържаните за побоя над Кожухаров искат преразглеждане на доказателствата, излязоха на протест

МОН ще публикува примерни модели за НВО след 7 клас
