12.99 лв.за килограм. Такава е средната цена за страната за цяло агне. В големите търговски вериги цените варират между 12.55 до 13.69 лв. за кило.

„В Кюстендил месото стига до 13.80 лв. за килограм. Във Видин, Враца и Монтана и четири области се наблюдава покачване на цените между 0.8 % на седмична база. Това е най-значително в Пазарджик”, каза за Фокус председателят на Съюза на българските животновъди (СБЖ) Пенка Христова.

Във връзка с това кой печели повече вносителите или българските производители на агнешко, Христова обясни, че това са тези които внасят, защото субсидираното месо е в пъти повече.

„Да не говорим, че субсидията в другите държави членки са много по-високи като ставка. Не можем да достигнем нивото на техните цени, затова се извършва и такъв внос.

Ние нямаме и достатъчно количество в износ, за да може да се извършва такова”, каза още тя.

TrafficNews.bg