34-годишна жена от разложкото село Добърско отне живота си със скок от 30-метровия водопад "Щрокалото", съобщи местният в. "Струма".

Тялото на самоубийцата, която е майка на 4-годишно дете, е открито малко преди 12 часа тази сутрин във водите под 30-метровия водопад. Жената е напуснала дома си в село Добърско рано тази сутрин, като е оставила предсмъртно писмо до съпруга си.

Когато близките й намерили писмото, те тръгнали към "Щрокалото", но само открили тялото на младата жена. Край водопада е намерена и колата й. 

По неофициална информация 34-годишната жена е изпаднала в депресивно състояние след раждането на детето си. През последните месеци тя е имала и суицидни мисли, но семейството не вярвало, че тя ще посегне на живота си. 

Миналата седмица 31-годишната Биляна Петрова, майка на две малки момиченца, се самоуби със скок от висок етаж на жилищна кооперация в центъра на София. Жената бе в неизвестност почти 24 часа, след като успяла да избяга от Центъра за психично здраве, където трябвало да бъде приета за лечение. 

Вчера стана ясно, че колегите на съпруга на Биляна - футболния съдия Мартин Венев, организират дарителска акция в помощ на децата им, които останаха без майка. Инициативата е на Управителния съвет на Асоциацията на съдиите по футбол в България (АСФБ).