Щастието не е в подаръците на Коледа, а в топлината на семейната обич, на сигурността и спокойствието на дома. Никой не заслужава да живее без любов, без покрив над главата си, без някой, който да се грижи за него. Следвайки това убеждение, кампанията "Ти търсиш своя дом, те също!" ще опита да спомогне коледно чудо да се сбъдне за обитателите на Общински приют Пловдив. Една от най-големите имотни агенции в Пловдив "Явлена" провежда второ мащабно събитие, целящо всяко самотно куче да намери своето семейство. С помощта на брокерите вече три семейства взеха в обятията си своя най-верен приятел и се прибраха с него у дома.

След изключително емоционално моменти по време на първото събитие от кампанията "Дните на отворените врати" в Общинския приют в Пловдив, през предстоящите празници „Явлена“ - Пловдив отваря Коледен базар, насочен към беззащитните животинки в приюта. За целта ще бъде поставена просторна шатра пред Община Пловдив, където ще бъдат представени различни празнични артикули, като всички средства от продажбата им ще бъдат насочени за лечение и оперативни интервенции на нуждаещите се кучета от приюта. В инициативата ще се присъединяват Академията за музикално и танцово изкуство, ученици от Френската гимназия и техните преподаватели, доброволци, които ще дарят книги и сувенири за продажба, както и спомоществуватели - зоомагазини и клиники. 

Шатрата ще отвори врати на 20 декември в 10 часа и ще приветства пловдивчани да се включват в благотворителната кауза до 16.30 часа. През това време всички посетители ще могат да се запознаят с 4 от кученцата, които търсят дом, и на място да се превърнат в техните благодетели осиновители. Ветеринарят, който се грижи за животинките в приюта, ще бъде неотлъчно край четириногите и ще може да консултира всеки, който е решил да върне пламъка в очите на изоставените. Ако искате да увеличите семейството си и да приютите домашен любимец, запознайте се с кученцата от приюта, погледнете в очите им и ще разберете, че имате нужда от едно и също. 

Брокерите от "Явлена" - Пловдив отправят специален призив към хората, които имат възможност и желание да дарят одеяла или стари завивки и дрехи, да ги донесат в шатрата, за да може да бъдат дарени на приюта и използвани за легла на кучета през мразовитата зима.

Припомняме, че в началото на месеца бе инициирана кампанията "Ти търсиш своя дом, те също!", като бяха организирани последователни Дни на отворените врати в Общински приют на 4-ти километър. По време на тях три кученца намериха своите нови стопани. Агенцията подари кантар за мерене на теглото на животните, както и поводи за всички обитатели на приюта. Събраните средства бяха в размер на 125 лева, които веднага бяха оползотворени за операция на едно от настанените кучета.

Припомняме, че всяка събота в приюта се организира доброволческа разходка, отворена за всички желаещи да дарят малко време и внимание на опашатите самотници. Благодетели, които искат да подкрепят каузата, могат да го направят също чрез дарение на храна или парична сума, като събраните средства ще се използват за заплащане на лечение, различни манипулации и консумативи за кучетата.

Цялата инициатива на "Явлена" - Пловдив е подкрепена от Община Пловдив, Trafficnews.bg, доброволци от АМТИИ- гр. Пловдив. Учредителите на каузата си пожелават по Коледа да стане чудо и всички да намерят своя дом. 

Вижте щастието на осиновителите: