Силен сняг вали в Пловдив. Само за минути градът вече се премени с бяла покривка. Очакванията са валежите да продължат и утре. За Пловдив е обявен жълт код за опасно ниски температури. В момента градусите са около нулата, но заради пронизващия вятър усещането е за минус 3. Облечете се добре, ако ви се налага да излизате и се запасете с чадър.

Тенденцията ще се запази и утре. Във вторник ще бъде още по-студено, тъй като ще се изясни, навсякъде се очаква да бъде слънчев денят. Сутрешните температури ще бъдат между минус 18 и минус 8 градуса - в Северна България между минус 16 и минус 8 градуса, в Западна - между минус 15 и минус 11 градуса, в Южна и Източна България около минус 7 градуса.

Дневните температури ще се повишат до около минус 3 градуса в Западна и Северна България, в Източна до около 0 градуса. За София минималната температура ще бъде около минус 13 градуса, а максималната около минус 3 градуса.

В четвъртък ще се затопли още и вече сутрешните температури ще бъдат между минус 6 и минус 1 градуса, а дневните между 1 и 10 градуса над нулата.