Ще се състои ли извънредната сесия на Общинския съвет в Пловдив, която бе поискана от опозицията още миналата седмица?  Тогава общинските съветници от Съюз за Пловдив, НФСБ, ВМРО и част от Реформаторския блок успяха да съберат нужните гласове за провеждането на сесията.

В мотивите е записано, че сесията трябва да даде отговори на въпроси за изхарчените пари по „Региони в растеж” заради сигнали на граждани, че обновяването в карето между бул. „Марица – Юг”, „Източен”, „Кн. Мария Луиза” и „Цар Борис III Обединител” е некачествено и върви с бавни темпове.

В дневния ред е записано, че администрацията трябва да представи доклад за изпълнение на строително-монтажни работи за подобряване на градската среда в община Пловдив по проект: „Подобряване на градската среда в община Пловдив“ по Оперативна програма „Региони в растеж“, 2014-2020. Съветниците трябва да получат и копия на подписаните от община Пловдив договори с изпълнителите и за строителен надзор и инвеститорски контрол в рамките на проекта.

Искането обаче бе преди ареста на районния кмет Ральо Ралев и наводненията в града. Със сигурност, ако сесията се проведе ще се предизвика и сериозна дискусия за двете събития под тепетата.

TrafficNews.bg научи, че най-вероятно сесията утре няма да събере кворум. За заседание са нужди 26 общински съветници, а броят на подписаните общинари и другите части от позицията не може да надхвърли 22-ма съветници. Освен ГЕРБ, вероятно и коалиционни им партньори няма да изпратят представители. Още преди искането на опозицията, кметът Иван Тотев заяви, че между 3 и 10 юни няма да бъде в Пловдив. Дали е прекъснал ангажиментите си и ще се появи в залата на Общинския съвет – очаквайте в TrafficNews!