Кметът на Пловдив  Иван Тотев, който присъства на срещата, даде висока оценка за работата на екипа. Той подчерта помощта на родителите, педагозите и неправителствените организации при реализирането му. Пловдив е мултикултурен и мултиентически град. Децата, обхванати от проекта „Растем заедно“,  са получили начален старт в живота и ще бъдат заразителен пример за другите, изрази надежда кметът Иван Тотев.

Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Той е на обща стойност 467 173 лева, като 85 % от финансирането е европейско, а останалите 15 на сто – национално. Началото му бе поставено на 27-ми юли 2016 г. и приключва в края на 2018 г. Участващите детски градини са „Лилия“, „Наталия“, „Родина“, „Биляна“, „Щастливо детство“, „Маргаритка“. 

Ръководителят на екипа Стефка Симеонова отчете успех при постигане на главната цел на проекта, а именно – образователна и културна интеграция на деца от етническите малцинства и създаване на предпоставки за преодоляване на трудностите и създаване на равни възможности чрез участие в културни и образователни мероприятия.

При реализирането му са проведени 26 060 часа допълнително обучение по български език на 300 деца, за които той не е майчин. Това е станало с помощта на 12 учители. Обучението е провеждано в малки групи, а резултатите са повече от впечатляващи – 92 % от 5-годишните са на високо и средно ниво на владеене на езика, а при 6-годишните този процент е 99.

Сред важните мерки, включени в проекта, е съвместното посещение на родители и деца на опера, куклен театър и цирк. Осъществени са музикално сценични представления, изложби, театрални занимания с педагог и други. Закупени са интерактивни дъски, образователни таблети, 2200 тома детска литература, дидактични материали, игри, пособия за изкуство, 120 народни и сценични костюма.

Присъстващите в залата бяха силно впечатлени от представлението, изнесено от деца от ДГ „Родина“.