Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова е направила внезапна проверка на работата на тол полицията. Това е станало на тръгване от Видин, където тя представи плановете на правителството за изграждането на скоростния път Ботевград – Видин.

Проверките на този етап показват, че автомобилите са редовни и имат винетки за движение по републиканските пътища.

"Тол контролът е на пътя. На тръгване от Видин министър Петя Аврамова спря при патрулите, които разказаха, че камерата работи и отчита кои автомобили са с електронна винетка. Както и че шофьорите са внимателни и намаляват, щом доближат мобилния екип. Проверките на този етап показват, че автомобилите са редовни." Това написа в профила си във "Фейсбук" директорът на дирекция "Връзки с обществеността" в Министерството на регионалното развитие Йова Апостолова.

Националното тол управление все още е без директор след като в началото на годината му титулярът Антон Антонов подаде оставка по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Заедно с него оставка подаде и членът на Управителния съвет на АПИ Веселин Давидов, а по-късно и председателят на Управителния съвет на АПИ Светослав Глосов. Причината за оставките им беше хаосът с тол системата, която беше въведена за леките автомобили от 1 януари.

Постовете са вакантни от две седмици, като по неофициална информация желаещи за тях няма. Наследниците не се избират с конкурси, а са политически назначения, пише mediapool.bg. В края на месеца ще изтекат голяма част от хартиените винетки и тогава ще бъде най-големия тест дали тол системата ще издържи на наплива на купуване на витруалните стикери.