Радев на среща с "Лукойл": Трябва да набележим мерки за борба с инфлацията

Скъпите горива са причина за ниско потребление и загуби, каза още той

08.09.2022 13:45 759 0
Радев на среща с

”Договорихме се с българското правителство за изработване на средносрочни мерки, за да поддържаме икономиката”, каза президентът на “Лукойл” Вадим Воробьов преди срещата с държавния глава Румен Радев на “Дондуков 2”.

Той подчерта, че тяхната компания работи повече от 20 години на българския пазар и смятат, че могат да бъдат препоръчвани като сериозен партньор.

"„Лукойл” е важна част от българската икономика, голям работодател и основен търговец на горива. От тяхната стойност до голяма степен зависи развитието на икономиката и инфлационните процеси. Високите цени са сред водещите причини за поскъпване на всички стоки и услуги, което свива потреблението и носи загуби и за производителите”, каза държавният глава. И подчерта, че предстоящата среща между управата на „Лукойл” и нашето правителство е „добра възможност да се набележат мерки за борба с инфлацията в полза на българския потребител".

По думите на Радев срещата на кабинета с ръководството на “Лукойл” е добра възможност, да се набележат мерки за стабилизиране на икономическата среда, за борба с инфлацията в полза на българския потребител.

 

 

Акценти

Изпрати новина