Българският собственик на бара в Халкидики и още трима души, които са разследвани във връзка с побоя и стрелбата в заведението, в която са намесени българи, бяха освободени, съобщи гръцката обществена телевизия ЕРТ.  Други четирима остават в ареста и се разследват за опит за убийство.

Както TrafficNews писа причината за скандала е конфликт между Кирчо Руския и Иво Белгиеца. Вторият е собственика на ресторанта, който е партньор с Веско Воденицата в заведението. Полемиката тръгнала от забавянето на поръчка на Руския, който е бил в заведението заедно с Любо Гъзаря и семействата им.

Гръцката обществена телевизия потвърждава, че това е причината за инцидента, а след скандала последвали сблъсъци с персонала.

В този момент били извикани и пристигнали на място трима въоръжени охранители на заведението, които влезли в сблъсък с групата, предизвикала инцидента, и стреляли 5-6 пъти вътре в бара, като ранили един от започналите кавгата тежко в гърдите, един повърхностно в ръката и веднага избягали.

ЕРТ съобщава още, че вече е сигурно, че поне двама от тримата охранители на заведението, които избягаха и се издирват са гръцки граждани, но с български произход. Те са попадали в полезрението на гръцките власти и в миналото заради изнудване и рекет на нощни клубове за охрана срещу заплащане. Единият е бил арестуван през 2021 г. за стрелба пред нощен клуб в Солун, а другият дори е членувал в забранената вече профашистка гръцка партия "Златна зора".

Гръцките власти издирват трима след кървавия инцидент в заведение на Халкидики

Първоначалната информация вчера беше, че българската мафия си разчиства сметките. Според сведения на очевидци обаче, целият скандал е тръгнал заради закъсняла поръчка, пише БНТ.

Гръцките власти все още не са открили този, който е стрелял. Не се знае също и дали другите, които са участвали в побоя над собственика на заведението, са се познавали преди това. Всичко зависи до къде ще стигне разследването и какви данни ще бъдат внесени в съда. Но това са тежи престъпления и според гръцкото законодателство за тях се предвижда затвор.

Кирчо Руския е предизвикал мелето и стрелбата в Халкидики, ресторантът бил на българин СНИМКИ и ВИДЕО

След скандал между Кирчо Руския и Иво Белгиеца започнала кървавата свада в Халкидики ВИДЕО и СНИМКИ