Протест срещу издигането на Борислав Сарафов като кандидат за главен прокурор. Той е и единствената номинация за нов обвинител номер 1 в процедурата, която тече във Висшия съдебен съвет. Демонстрацията е организирана от Инициатива „Правосъдие за всеки" и е под наслов: „Кой прегрупира главните прокурори?"

„За съжаление се повтарят някои събития от преди 5 години, когато беше изборът на Иван Гешев за главен прокурор. Сега отново имаме кандидатура, която макар и да не е съвсем същата, е поне още толкова спорна, най-вече заради личните качества на кандидата, негови обвързаности и по наше мнение неговата непригодност да заеме този пост. Все пак да се мотивирам, да кажа той не е разсеял съмненията, които всъщност само се потвърждават за свои много тесни контакти и връзки с така да се каже „Кръстника на семейството” в съдебната власт, на това сенчесто семейство - Пепи Еврото и също така не е разсеял съмнения за връзки със задкулисието”, заяви адвокат Емил Георгиев, инициатива „Правосъдие за всеки” за Нова тв.

Издигнаха кандидатурата на Борислав Сарафов за главен прокурорТой беше номиниран на последното възможно за това заседание

Борислав Сарафов с първи думи след номинирането му за главен прокурор

Адвокатската колегия в Пловдив с позиция за кандидатурата на Борислав Сарафов

 

 

 

Снимка: Нова тв