Пространство до блок в Кършияка е превърнато в сметище от строителни отпадъци. Това сигнализираха жителите от улица „Найден Попстоянов” до редакцията на TrafficNews.bg.

Хората са принудени всеки ден да се „любуват” на стари дивани, дограми, строителни материали, а дори и на тоалетни. Те разказаха, че въпреки всекидневното чистене от страна на сметосъбиращата фирма, някой все ще дойде и ще хвърли нещо ненужно.

Най-критично е в събота и неделя, когато ремонтите и чистенето текат с пълна сила.

Оказва се обаче, че мърлячите дори не са от квартала. Коли с непознати за хората в района системно прииждат с торбите боклук. Пресен пример е отпреди три дни, когато цял бус роми стоварили плочки и кофи с пясък.

„Пришълците първо минават да огледат и ако няма никой в района, хвърлят”, коментира читател.

Преди време е имало случай, в който мърлячите са пренесли цялото си мазе. Стари буркани, бидон с вкиснато зеле, ненужна покъщнина, гуми и прочие. Освен че са загрозили пейзажа, са вмирисали и района.

„Омръзна ни, като последна улица всички отвсякъде да си изхвърлят помията тук, до нашия блок”, възмущава се пък пловдивчанка.

До въпросното място има и два контейнера за битова смет за жителите на улицата, но и те понякога се задръстват от остатъците от ремонти.

От ОП „Чистота” съобщават за всички пловдивчани, които правят ремонт или сменят мебели вкъщи, че трябва да извозват отпадъците на площадката на "Чистота" до Механотехникума, за която не е нужно да се заплаща. Ако пък нямат тази възможност, да си поръчат контейнер за този вид боклук срещу 130 лева.