Служебният премиер Димитър Главчев потвърди тази вечер пред български журналисти в Брюксел, че ще води българската делегация за срещата на върха на НАТО във Вашингтон в началото на юли. Попитан дали след отказа на президента Румен Радев да оглави делегацията, той ще поеме тази задача, Главчев отговори, че не е останало кой друг.

Водени от това, че става въпрос за държавния глава, за върховния главнокомандващ и натовски генерал, казах, че най-нормално е ръководител на делегацията да бъде президентът Радев. Нямам представа какво го е смутило, уплашило и притеснило. Позицията на Министерския съвет е рутинна - винаги през годините е правено по този начин - да има синхронизирана позиция между министерствата на отбраната и на външните работи, утвърдена с решение на правителството. Какви са причините да се притесни президентът Радев, нямам понятие, трябва да го питате, предложи Главчев.

Той поясни, че позицията на нашата страна, която ще бъде представена на предстоящата среща, е съобразена с всички решения на Народното събрание. Гарантирам, че няма да излезем от решенията на НС, добави той.

Румен Радев отказа да участва в срещата на НАТО, не хареса позицията на България