През март пловдивчани, особено по-малките, ще имат уникалната възможност да попаднат в един интересен свят - свят на предизвикателствата и въображението, на вълнуващи задачи и любопитни образователни занимания. В Мол Марково тепе малки и големи ще могат да се включат в едно от най-креативните забавления на „Музейко” – „Строежко”!

А "Строежко" е една голяма строителна зона, в която от 2 до 31 март деца, родители и всички творчески настроени възрастни ще имат възможността да се потопят в увлекателен и приятен строителен процес.



Постройте най-високата кула, най-стабилната къща, най-дългата писта или невероятен космически кораб, кола и самолет. Нахранете мозъка на децата със строителни предизвикателства и вълнуващи задачи. Креативната зона на “Строежко” предлага образователни занимания за всички възрасти със специален акцент върху най-малките посетители на Мол Марково тепе – от 18 месеца до 5 години.

Игровата експозиция ще предостави на пловдивчани и гостите на града една прекрасна възможност да разчупят ежедневието. Неструктурираната игра в зоните на „Строежко” предизвиква усещане за задоволство и победа и допринася за изграждане на невронни връзки, подобряване на концентрацията и основни социални умения.

Образователните ползи от строителната зона са наистина много! Тук най-малките, прохождащите, ще могат да изследват връзката между цвят и форма, както и да решават лесни проблеми, развивайки своето критическо мислене - базисно умение за възрастта между 1 и 2 години. А по-големите ще развият логическо и пространствено мислене, сръчност и чувство за баланс, работа в екип и концентрация.

„Строежко” ви очаква всеки делничен ден от 12:00 до 18:00 часа и през уикенда от 11:00 до 18:00 часа. Входът е свободен!