Бургас загуби своя заместник-областен управител Павлин Иванов, който е починал днес. 49-годишният юрист, известен и с работата си в адвокатската кантора „Иванова и съдружие", се бореше със злокачествено заболяване.

"Днес е тъжен ден за всички нас. Отиде си от нас човек с доказани нравствени добродетели, светли човешки качества, заслужил уважението на своите близки, приятели, колеги и съграждани. Той оставя след себе си светъл пример за достойно извървян житейски път и всеотдайност към семейството и обществото", написа областният управител на Бургас Мария Нейкова. 

В съболезнователния адрес тя добавя: "Павлин Иванов бе не просто наш колега, а изключителен човек и професионалист. Изпълнявайки функциите на заместник областен управител, със своята сърдечност той влезе в сърцата на всеки един от нас и там ще остане завинаги. Отговорността и будният му дух към работата се превърнаха в еталон за поведение, подражание и успех. В съзнанието на всеки един от екипа на Областна администрация Бургас той завинаги ще остане един добър ръководител и приятел, с когото имахме удоволствието да работим и познаваме. Ще го запомним като добър човек и общественик, оставящ след себе си ярка следа, която няма да бъде забравена, а делото му ще остане завинаги"

Кметът Димитър Николов също изказа съболезнования на близките на Иванов. "Присъединявам се към мъката ви и скърбя заедно с вас за тежката загуба на този достоен и почтен човек. Като заместник областен управител на област Бургас, той работеше в името на развитието на града. В негово лице Бургас загуби един истински професионалист и добър човек! Поклон пред светлата му памет!", написа Николов.

Поклонението ще бъде утре, 6 септември, в 11.00 часа в Ритуалната зала на Гробищния парк.