
Под патронажа на кмета на Варна - Иван Портних, на 26 и 27 септември в Гранд Хотел Варна се проведе конкурса "Най-добър готвач на България", организиран от Българската хотелиерска и ресторантъорска асоциация.
Главният готвач на един от водещите пловдивски ресторанти, Note Di Vino, безапелационно спечели престижния приз. Шеф Николай Лапунов се състезава в над 40 участници, сред които главните готвачи на едни от най-елитните 5 звездни хотели и много други класни ресторанти от цяла България.
Водещ на конкурса бе Ути Бъчваров. Авторитетно жури от изтъкнати Шеф готвачи сред които Ради Стамболов, Иван Звездев, Росен Чакъров, както и Шеф готвачи от Сърбия, оцени участниците в оспорвана двудневна надпревара. Тема на кулинарния конкурс беше "Иновативна балканска кухня- новаторство и стил".
Менюто на Шеф Лапунов беше: Предястие: Мозайка от регионални автентични сирена и колбаси, сладко от зелени смокини, мус от катък, пурети от фини кори с млечен дип. Основно ястие: Бонфиле от елен и десерт Бонбон от тахан халва, орехов и лешников крамбъл и сорбе от боза.
Някои от нещата вече са опитвали и клиентите на Note Di Vino, като отзивите от авторските ястия на Шеф готвача са много добри. Скоро Шеф Лапунов ще зарадва кулинарните ценители в Пловдив с новото меню на ресторанта си. Основен акцент в него ще са рибните ястия и морски дарове и ястията на испанското барбекю Mibrasa.
Освен изтънчените ястия за небцето на най-взискателните гурмани, в новото меню на ресторанта ще има много голямо разнообразие от прясно изпечени меса с неповторимият вкус на барбекю Mibrasa.
"Note Di Vino" е един от най-големите ресторантски комплекси в България, с трите си ресторантски зали и голяма лятна градина, ресторанта има над 500 места. Гледаме менюто да е добре балансирано, и да има неща за всеки вкус.
Всеки при нас е добре дошъл, имаме клиенти от хора от бизнес елита на Пловдив, така и съвсем обикновени трудещи се хора. Правим менюто си така, че всеки да се чувства добре дошъл и комфортно"- сподели Шеф Лапунов.