Шофьор, убил собствения си брат и свой приятел , ще лежи 4 години в затвора, а 6 години няма да може да управлява автомобил. Това е присъдата на Рангел Ташев, който на 30 март 2014 година катастрофира между Брестовица и Перущица, а фордът му се превърна в ковчег на двама души.  

Предишната вечер, около 20 часа  Рангел Ташев отишъл в заведение в Перущица с предоставения му служебен автомобил „Форд Мондео”.  Там се срещнал с брат си Иван и приятеля си Николай Николов, който работел в Жандармерията. Въпреки , че бил с кола Рангел пил алкохол.  Около полунощ решили да посетят дискотеката в Брестовица. Към 3 часа в дискотеката дошъл и пострадалият Любомир Македонски. Четиримата останали до затварянето на заведението около 06.00 - 06.15 часа сутринта, след което Николай Николов и Иван Ташев се качили в автомобила на  Рангел Ташев, който той управлявал, въпреки че цяла вечер пил алкохол. Любомир Македонски тръгнал след тях с беемвето си.

По пътя към Перущица, Македонски, който карал зад Ташев, предприел изпреварване на Ташев. Фордът обаче  „засякъл" беемвето и двата автомобила се сблъскали.  Двамата водачи Ташев и Македонски натиснали спирачките, но от удара мондеото се отклонило надясно, напуснало платното, след което се ударило в крайпътно дърво.

Николай Николов и Иван Ташев починали в автомобила преди идването на лекарски екип на „Спешна помощ". Рангел Ташев и Любомир Македонски също получили тежки наранявания. Македонски е преживял няколко операции и има 16 пирона на таза, който е бил счупен на няколко места. Той също е осъден на година и половина условно за шофирани след употреба на алкохол.  

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.   

Загиналият жандармерист Николай Николов

Снимка 24 часа

Още новини може да гледате в ЕМИСИЯТА на ТРАФИК ТВ


TrafficNews.bg