Нормално проходими и сухи са пътищата в областта, съобщиха Областно пътно управление, цитирани от радио „Фокус“. Мокри са само пътищата по високите планински райони и по-специално на Паничево и Студенец.

Шофьорите трябва да шофират внимателно и със съобразена скорост там и да не предприемат рискови изпреварвания. Остава ограничено движението на камиони с обща маса над 12 тона през прохода Троян-Кърнаре. Все още е ограничено и движението на камиони над 12 тона по пътя Поповица-Болярци. Срокът на ограничението е до 2 януари, а обходният маршрут е по пътя Поповица-Садово-Кочево-Болярци.

Забранено е и преминаването на камиони по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Обходният маршрут за водачите е по пътя Кричим-Девин. Опасност от свличане на земна маса има по направленията Асеновград-Смолян, Кричим-Стамболийски и Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец.

Трафикът на територията на град Пловдив е нормален в този час.  До 17 януари са затворени за движение двете платна на бул. „Цар Борис III Обединител”, в отсечката от кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов“ и ул. „Граф Игнатиев“ до Тунела. По тази причина са променени маршрутите  на 12 автобусни линии от вътрешноградския транспорт.