Автобус на общинско предприятие "Бургасбус" бе конфискуван от КАТ след положителен полеви тест за наркотици на шофьора. При ситуация на внезапно спиране пътник пада на пода на превозното средство и си счупва тазобедрена става. Униформените задържат шофьора, който по-късно дава и кръвна проба.

Оказва се, че резултатите от кръвната проба показват, че водачът не е употребил забранени стимуланти. Превозното средство обаче остава задържано 48 часа.

"Имаме обещанието на КАТ, че днес (сряда) ще освободят автобуса, който е от най-новите ни. Разбира се, изпълнява се законът, проблемът с автобуса не е толкова голям, защото имаме няколко резервни. Повече ни затруднява липсата на шофьора, тъй като има недостиг на шофьори", заяви инж. Петко Драгнев, шеф на бургаската общинска фирма пред Нова тв.

От управата на "Бургасбус" говорили с шофьора, който е доволен от отрицателната проба, но не се е възстановил от отрицателните емоции от случая. Поискал е отпуска от няколко дни.

"Като лицензиран превозвач имаме проверка сутрин на водачите - минават през медицинско лице, мери им се кръвно и се прави проба за алкохол. Настоявахме пред МВР максимално бързо да придвижат пробата и да ни върнат автобуса", допълни инж. Драгнев.