През октомври се очаква да започне реконструкцията на  големите булеварди в Пловдив със средствата от 30-милионния заем от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), съобщи кметът Иван Тотев.

По думите му тази година няма да се ремонтира бул. „Руски“, а ще започне първият етап на ремонта на  бул. „Васил Априлов“ от кръстовището с Централна гара  до ул. „Любен Каравелов .

Реконструкцията на булевард „Васил Априлов“ ще премине на 3 етапа. След като приключи работата до малкото кръгово започва ремонт от ВМИ до Пещерско шосе, а последния  етап е до ул. „Войнишка слава“.

Мостът на бул. „Васил Априлов” вече е пуснат за движение след основния ремонт там. Добави Тотев и допълни, че маркировката ще бъде положена до 10 дни, както е по технологични изисквания.

Припомням, че това е първата цялостна реконструкция на моста от построяването му преди 35 години. Тя стана след като Комисията по бедствия и аварии отпусна на два етапа общо 4 млн. лева, изцяло от републиканския бюджет.

До дни ще се поставят осветителни LED лампи, поръчани специално за обекта.На 19, 20 и 21 септември ще има отново реорганизация на движението там, защото ще се полагат тръби от "Топлофикация" - Пловдив. 

Паралелно през тази есен след 15 октомври и през зима ще се работи и по бул. „Коматевско шосе” и изграждането на новия бул. „Северен“.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg