МВР и АПИ проведоха извънреден брифинг по повод пътната обстановка в страната при зимни условия. Призовават се водачите да бъдат внимателни да използват зимни гуми и да пазят пешеходците. 

"Снеговалежът се засилва. По високите места и проходи започва почистване против заледяване", каза председателят на Агенция Пътна инфраструктура Георги Терзийски.

"Към момента пътната обстановка в по-голямата част на страната е нормална, с изключение на Северозападна България. Там все още е тежка, заради продължаващия снеговалеж, но всички институции работят заедно за отстраняването на проблемите, заяви министърът. Той обобщи, че в рамките на днешния ден няма пътнотранспортни произшествия със загинали, има само едно, при което има леко ранен човек".

"Пътят за Рилския манастир е затворен за всички МПС-та, имаме инфо за частични свличания на земна маса в Искърското дефиле и в района на Монтана, но се отстраняват без да бъдат затваряне пътни артерии. Проходът Петрохан ще бъде затворен поне до утре. Всички служители на горската администрация от АПИ и МВР са на терен и работят усилено, но снеговалежът се засилва. При усложняване на зимната обстановка, може да се наложи затваряне на пътища за почистване. Снеговалежите ще се усилват през следващата седмица, а след четвъртък ще има и застудяване. 430 патрули на охранителна и пътна полиция с включени светлини сигнали ще са на пътя на критичните точки".