Второто издание на кулинарния фестивал „Вкусът на Пловдив“ стартира на Малката главна с презентации на топ готвачи в града под тепетата. До сряда, 16.05., всеки ден от 12:30 часа под тематичните улични шатри пловдивчани и гости на града ще могат да опитат всичко, от предястия до десерти, приготвени на място от майстор-готвачите на култови пловдивски заведения или да отнесат за вкъщи любими храни от фермерския пазар. 
 
 
В първите часове след откриването, най-голям интерес предизвика шеф Росен Чакъров от ресторант Хемингуей. Под любопитните погледи на тълпящите се минувачи, той приготвяше своите зеленчукови произведения на изкуството, споделяше интересни рецепти и посрещаше въпросите на дегустаторите с практически съвети. 
 
 
Другата най-натоварена шатра беше щандът за бързо хранене на Momento+ , откъдето се носеше аромат на барбекю. След като заредиха тарелките, гостите се оттеглиха в плътната сянка на дърветата и добавиха по една разхладителна бира от съседния щанд на Beer Shop. Изборът за любителите на барбекюто беше най-труден, тъй като своите деликатеси презентираха също Mavruda BBQ и La Porchetta - оригиналната италианска поркета.
 
 
Най-многобройни бяха десертите. Приготвеният на място крем брюле от готвачите на ресторант „Атлас“ се състезаваше с вкусното джелато на сладкарница Dolce Felini, а минувачите бяха изкушавани от сладкарски изделия буквално на всяка крачка. Новата сладкарница „Зелена работилница“ пък представи своите здравословни сладкарски изделия без глутен.
 
 
Разбира се, почитателите на здравословното хранене също не останаха разочаровани. Опитаха бутиковия хляб с жива закваска на „Дон Батон“, дегустираха култивираните гъби Шийтаке, отглеждани на дъбови трупи, след което си купуваха бурканче от маринованите с годжи бери или чесън.
 
 
 
По-консервативните сред нас пък пробваха млечни и месни деликатеси на пловдивски ферми както и десетки вкусове пчелни продукти, ядки и фрешове от фермерския пазар.  
 
След успешния старт на второто издание на фестивала се надяваме времето в следващите два дни да бъде също толкова благоприятно за една вкусна кулинарна разходка по Главната!