Проливни валежи, локални градушки и мощна гръмотевична дейност имаше в западните райони от страната. На картите са запечатани падналите през последното денонощие мълнии, на първата карта - в следобедните часове вчера и през нощта, а на втората – от ранните часове днес.

Предупреждение от първа и втора степен за гръмотевични бури и локални градушки е в сила и днес, отново в главно в Западна България, както и в областите Плевен и Ловеч.

В източната половина на страната ще е предимно слънчево, с умерен източен вятър.

Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 24°-25° по Черноморието до 33°- 34° на места в източните и южните райони от страната. В София, след 30° вчера, следобед ще бъде около 27°.

И през следващото денонощие над западната половина от страната ще има валежи и гръмотевици, главно в Югозападна България.

Остават условията и за градушки. Ще духа слаб, в източните райони, където ще се задържи предимно слънчво – умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури в последният ден от работната седмица ще бъдат между 27° и 34°, в София – около 27°, по Черноморието, където също ще бъде ветровито, малко по-високи, в сравнение с днес, от 27° до 29°.

Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините вятърът ще е от изток-североизток, умерен. Валежи, временно интензивни и с гръмотевични бури, ще има главно в масивите от Западна и Централна България, пише БНТ. 

След относителното захлаждане, през почивните дни температурите отново ще се повишат, по-съществено в неделя. Ще бъде слънчево, с малка вероятност за валежи.