Опашки за яйца и козунаци се извиха преди Великден в Пловдив. Фурните в града са започнали да приемат заявки за традиционните празнични сладкиши още от миналата седмица. Голяма част от семействата поръчват по 20-30 бройки, за да ги раздават на роднини и близки, разказват майсторите пекари.
Цената започва от 1.80 лв. за обикновен козунак, поръсен със захар, и достига до 10 лв. за луксозните вносни вкусотии с шоколад, стафиди и сушени плодове.
Много клиенти предпочитат първо да купят един козунак, за да го опитат, и ако има хареса, да вземат повече за празника, показват наблюденията на пекарите. В същото време обаче някои фурни злоупотребяват, като подмамват клиентите с вкусни сладкиши. Точно преди Великден обаче спестяват от материала и хората остават разочаровани.

Още от категорията
Виж всички
Съставиха акт за премахване на незаконен строеж в Елените