Върховният Административен съд постанови клуб "Дестини" в ЖР "Тракия" да бъде съборен. Върховните магистрати потвърдиха решението на пловдивския съд и определиха като "неоснователна"  жалбата на собствениците на клуба срещу заповедта на кмета  на района Костадин Димитров, според която конструкцията, обособена като зона за пушачи, трябва да бъде разрушена. Решението е от 19 декември 2018 г. 

Сагата с клуб "Дестини" продължи точно 1 година. В началото на януари 2018  8 заведения в ЖР "Тракия"  получиха заповеди да съборят навесите си, изградени върху общинска зема, които те са превърнали в заградени помещения, в които се пуши. Поставеният срок за изпълнение бе 14 дни, но всеки от собствениците обжалва кметското нареждане. 

Клубът се намира на кръговото кръстовище пред комплекс "Гербера" и няма нищо общо с понятията "навес" и "временна конструкция". 

"Има е изработена схема, която е била приета от ЕСУТ при район „Тракия“, но няма информация да е била одобрена от главния архитект на общината, каквото е изискването на закона или от главния архитект на района. 

Издаденото разрешение е за ползване на част от общинския имот и това не е разрешение за поставяне на преместваем обект" е заключението на съда. 

Магистратите са преценили, че собствениците на клуба са изградили метална конструкция, обособена като зала за консумация, върху мястото където според разрешението на общината трябва да има само маси за открито сервиране и "леки преместваеми слънцезащитни устройства с подвижна отваряема конструкция като чадъри, сенници, чийто носещи елементи не са трайно закрепени към  имота". 

Решението на ВАС е окончателно. Това означава, че ако в едномесечен срок конструкцията не бъде премахната, кметът на района ще трябва да вземе необходимите мерки за събарянето й. 

Заведението бе изградено през 2016 г. пред комплекс "Гербера", собственост на предприемача Георги Чалъмов. Наемател на обекта е фирма "Дирос Трейд". Обитатели на блока в съседство от самото начало протестираха срещу унищожаването на градинката, която беше част от минималната зеленина в района. Мнозина заподозряха, че инвеститорът се ползва с протекции в районното кметство, общината и РДНСК, които са си затворили очите пред нарушението. 

Мая Манолова обеща комплексна проверка на комплекс “Гербера“ СНИМКИ+ВИДЕООмбудсманът се срещна с жители на Тракия, протестиращи срещу презастрояването

Останалите седем заведения, които имат заповеди за събаряне също водят дела в съда. На този етап разрушени "пушални" все още няма.