Бившият рейнджър Светослав Каменов остава в ареста. Това реши Апелативен съд-Пловдив, като определението е окончателно. В съдебната зала бившият военнослужещ отрече да е убивал Десислава Стоянова. Неговата защита в лицето на адвокат Снежанка Попчева поиска по-лека мярка и заяви, че изводът на Окръжен съд, че Каменов е виновен в прибързан.

„Разследващите не събират доказателства за неговата невинност. Няма доказателства и за умисъл и авторство. Каменов няма висящи дела и е реабилитиран по старите си присъди“, заяви адвокат Почева.

Каменов сам посочил на полицията къде е скрил трупа на рейнджърката СНИМКИАдвокатът на бившия военнослужещ поиска по-лека мярка от съда

Според прокурор Ясенка Шигарминова съдебният акт на Окръжен съд е обоснован. Каменов е бил обявен за издирване не за убийство, а по молба на близък, защото е бил изчезнал. След като се свързал с бившата си жена е казал, че е извършил нещо лошо. Поискал среща с бившия си баджанак, който е полицай и на него разказал, че убил жената и разкрил подробности кога е станало това и къде е скрил трупа. След това не е давал обяснения.