Нова порция летни температури се очакват в Пловдив днес. Сутрешните стойности ще бъдат между 14 и 19 градуса, а в следобедните часове живака в термометрите ще се повиши до 30 градуса. Затоплянето ще продължи до края на седмицата, след което се очаква рязко понижение на температурите.

Над страната също ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще се увеличава и до вечерта на места в планинските райони в Западна България ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, но до вечерта в западните райони ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София - около 26°.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще се увеличава и до вечерта в масивите в Западна България ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 12°.

В сутрешните часове по Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност. През деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 23° -26°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.