Предсрочните избори са като фишинг атаки, които опитват да откраднат гласовете ни. Аз обаче не се закачам на тях, имам мои убеждения, ходя да гласувам именно верен на тях. Това каза пред Нова нюз актьорът Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България.

"Проблемът е, че не мислим преди изборите. Започваме да мислим какво ще правим след тях, след като вече сме избрали. Предлагам вместо да гласуват правителство на 4 години, да е на всеки 6 месеца. Така поне всичко ще е законно. Има всеобщо отчаяние - то е натрапено от липсата на редовен кабинет, който да мисли в перспектива. Театърът за мен точно затова е изцелението”, заяви той.

Според него професията инфлуенсър най-лесно достига до младата аудитория. „Много артисти се рекламират в социалните мрежи, най-вече в бързите като TikTok. Актьорите например искаме да излъжем благородно публиката, а тя да остане доволна от това. Ние нямаме задни мисли, нито филтри”, разкри Мутафчиев.

По думите му е било шок да чуе за злоупотреби в театрите. Дори се е почувствал омерзен. „Схемаджиите, хората, които източват пари, не се намират само в нашата сфера. Те са разбрали, че сигурни са само заплатите в държавния сектор, затова са си казали, че ще назначат фиктивно няколко души. А те, от своя страна, връщат възнагражденията на театъра, който отчита приход на държавата”, посочи той.