Петър Шишков е мъжът, който загина в трагичния инцидент край Елин Пелин. Вчера в склад за пиротехника избухнаха редица взривове, а обичаният и уважаван преподавател в Минно-геоложки университет, загуби живота си. Петьо Зарята, както повечето негови познати го наричат, има опит с участия в научно-изследователски екипи в направление „Взривна техника и технологии" и консултантски услуги в сферата на взривните дейности и пиротехниката. Работил е и съвместно с много известни личности, пише GlasNews.bg.

Голяма част от тях публикуваха в социалните мрежи своите съболезнования и се надяват дъщеря му да се възстанови. Припомняме, че 20-годишната Кристина Шишкова е с 85% изгаряния. Лекарите се борят за живота й. 

„Петьо Шишков или Петьо Зарята, както го наричаха, е човекът, който е загинал в склада за пироефекти в Елин Пелин. Работих с него, откакто беше малко момче. Той бе човек с огромни мечти и смела фантазия. Имахме големи планове да създаваме красота. Магията, която създаде на концерта ми "Български свят" в Античния театър Пловдив, винаги ще се помни. Винаги ще си ни в сърцата! Огромни съболезнования към семейството и приятелите му,“ написа певецът Красимир Аврамов.

„Със свито сърце научих, че нашият приятел и автор на пироефектите на концертите- доцент Петър Шишков днес, не е между нас… Ще ни липсваш, г-н доцент, приятелю. Молим се за дъщеря му, само на 20 години, също пострадала при инцидента,“ написа изпълнителят Миро.

„Искренни съболезнования на близките на загиналият доц. Петър Шишков. 49-годишен доцент и уважаван учен не успя да се пребори за живота си, въпреки, че бе със сравнително по-леко изгаряне. Той е бил тежко обгазен. Дано лекарите успеят да се преборят за живота на неговата дъщеря,“ пише политикът Красимир Янков.

„Днес загубихме един истински човек, приятел и любим преподавател на всички студенти доц. д-р Петър Шишков. Почивай в мир, приятелю!,“ написа Ивайло Копрев – ректор на МГУ „Св. Иван Рилски“.

Публикуваха и едно от последните събития, в което Шишков е взел участие:

Край Елин Пелин: Отново е пламнал складът на голяма хранителна верига

Прокуратурата започна разследване за взривовете край Елин Пелин

Доцент от Минно-геоложки университет е загиналият мъж в пожара край Елин Пелин