Температурите в Пловдив и в другите градове на страната тази седмица ще паднат под нулата рано сутрин, сочи синоптичната справка. Най-студените дни се очакват сряда и четвъртък, когато минималните температури ще са около минус 2, а максималните около 8 градуса. 

В другите дни от седмицата температурите сутрин ще са между 0 и 3 градуса, а следобед между 7 и 10. 

ВРЕМЕТО днес - 14 ноември 

През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. Северозападният вятър ще отслабне и в по-голямата част от страната ще е умерен. Минималните температури ще бъдат между минус 2 и 3 градуса.

В понеделник над по-голямата част от страната облачността отново ще се увеличи и ще е значителна, без валежи. Вятърът ще отслабне още и ще е слаб до умерен от северозапад, в Източна България от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 4 и 9 градуса.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за ноември.

Над планините облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват. Вятърът ще отслабне и ще е умерен и временно силен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около минус 2 градуса, на 2000 м - около минус 7 градуса.

И по Черноморието вятърът ще отслабне и ще е до умерен от север-североизток. Облачността ще се увеличава, но валежи не се очакват. Максималните температури на въздуха ще са в интервал 7-9 градуса. Температурата на морската вода е 14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

TrafficNews.bg