Кражбите и грабежите в Пловдив и областта зачестиха покрай празниците. От пресцентъра на МВР съобщиха за няколко случая на посегателство върху имущество.

Посетителка в пловдивски мол станала жертва на джебчийска кражба в петък. По първоначални данни, около 18 часа, в магазин за дрехи от чантата на клиентка с ловкост било отнето портмоне с над 300 лева, банкови карти и лични документи.  По сигнала работят служители на Шесто РУ.

Три търговски обекта били разбити и обрани вчера на територията на областната дирекция на МВР. Сигналите са получени в полицията за времето между 4.40 часа и 5.30 часа. По идентичен начин – след разбиване на входна врата, крадци са влезли в магазини на ул. „Бъндерица“ в Пловдив, в Асеновград и в село Крумово. Общо са задигнали цигари, хранителни стоки, алкохолни и безалкохолни напитки и оборотни пари на обща стойност близо 3000 лева. По случаите са образувани досъдебни производства. Авторите на посегателствата се издирват.

От полицията се похвалиха, че  за броени дни пловдивски криминалисти разкриха извършител на грабеж. В петък във Второ РУ бил отведен 40-годишен мъж, който на 25 декември отнел дамската чанта на 55-годишна жена на ул. „София“. Работата по досъдебното производство продължава под наблюдение на прокуратурата.