БДЖ назначиха комисия, която да разследва причината за пожара на влака по линията Варна - Пловдив, който стана миналата нощ. Огънят е тръгнал от локомотива на композицията на 4 километра от Чирпан. Единият машинист е леко обгазен, няма пострадали пътници. От БДЖ назначиха комисия, която да разследва причината за пожара, пише БНТ. 

Пловдивчанка за пожара във влака: Беше тъжна гледка, можеше да стане голяма трагедияМястото където пламна локомотивът е било в близост до поле със сухи треви

Влакът спрял край Чирпан малко преди 23 часа. На място дошли 4 екипа на пожарната, полиция и линейка. Оказали медицинска помощ на единия от машинистите, който бил обгазен и му прилошало.

"Снощи към 1 и половина разбрахме, че е изписан от старозагорската болница и вече е във Варна на домашно лечение", заяви Стоян Златев заместник-началник "Експлоатация" в Локомотивно депо - Пловдив.

Във влака пътували около 70 души, никой от тях не е пострадал. Много от хората обаче не знаели какво да правят, когато се наложило да слязат от композицията. По-късно на място дошли автобуси, които извозили пътниците. А авариралата машина била изтеглена в депото в Пловдив, където ще се търсят причините, довели до инцидента.

"Огънят, който видяхме беше в средната част на локомотива, там има трансформатор с високо напрежение, все още не можем да дадем категоричен отговор на причината, просто злощастен инцидент", каза още Стоян Златев.

Вагоните на влака не са засегнати от пожара и от днес отново са в експлоатация.