Десетки софиянци окупираха щандовете по време на Фестивала на розовия домат в Княжеската градина в София. Те видяха какво могат да сготвят с домати някои от най-известните родни готвачи и как се бърка домашна лютеница в най-големия тиган.  

Буквално за минути свърши лютеницата, която бе забъркана от родни майстори готвачи.

Освен прочутия зеленчук, производители подредих на щандовете си сладкия реселешки лук, уникалния смилянски боб, а фермерски пазар предложи сирена, суджуци и други вкусотии. 

По време на феста уменията си показаха популярните шеф готвачи Георги Бойковски и Джун Йошида, както и екип от млади  таланти от софийския Chefs Club.

Фестивалът продължава с десетки фолклорни танцови групи, победители в конкурса "Хоро се вие извива",  които ще представят уникално надиграване. Гостите ще чуят и изпълнения на духовия оркестър "Виво Монтана".

 В работилницата на организация "Нулев отпадък" гостите имаха  шанс да се включат в правенето на домашна паста за зъби и как да превърнат стари тениски в торби за пазаруване.