Иван Гешев е бил в основния автомобил в кортежа и не е пострадал. Взривно устройство е избухнало около 11,45ч. на пътя между София и Самоков. При инцидента няма пострадали. Това каза главният секретар на МВР Петър Тодоров, който даде извънреден брифинг по случая. Сформиран е и щаб с всички служби на МВР, както и представителите на НСО и ДАНС.

"Вдигнати са всички сили за изясняване на случая", посочи Тодоров. 

Утре премиерът Гълъб Донев ще проведе съвещание в Министерски съвет, в което ще участва министър Иван Демерджиев и всички институции от МВР и прокуратурата, на който информацията по случая ще бъде обобщена. 

По неофициална информация е имало сигнал за поставено взривно устройство на пътя, откъдето е трябвало да мине кортежът. Гешев пътувал заедно със семейството си в брониран джип.

От болницата в Самоков са тръгнали две линейки. На място са видели дупка в земята и са се върнали, защото не е имало пострадали, каза в телефонен разговор директорът на болницата д-р Ковачка пред Нова тв. Новината, че при инцидента няма ранени потвърди и главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров.

Източници от разследването споделят, че става дума за мощен взрив, а не просто бомба за сплашване. От осколките от взрива има щети по автомобила на Гешев, посочва бтв. 

Пътят София - Самоков е затворен. Проверяват се документите на всички, преминаващи в района.