Италианската кухня завладява Пловдив днес. Вторият ден на “Етно кухня на колела” ще бъде насител със средиземноморски ястия.
Спокойствие и напълно отдаване на удоволствието от хранeнето е част от ежедневието на италианците. Ако искате да oсвобoдите сетивата си и да вдъхнете аромата на прясна паста, обляна в сос от слънчеви домати, не пропускайте Деня на италианската кухня от Панаира на кулинарното изкуство. Няма начин да не се влюбите в лазанята - многопластова приказка за перфектната спойка между фино тесто, пухкав кашкавал и дъхави подправки... Аранчини, пица от макарони и още изненади очакват всички, които издигат храната в култ и искат да се потопят поне за няколко часа в безвремието.
И понеже темпераментните италианци са истински ценители, храненето при тях е стилен ритуал, а красивата музика е естествено допълнение към тази наслада. Специално за пловдивчани и гостите на града aрии на известни опери и канцонети ще изпълни на живо Владимир Ников - бас от Държаван опера Пловдив, в акомпанимент на йоника.
Очаква ни изключително роматична и гореща вечер от Панаира на кулинарното изкуство. A дали красивата музика прави храната по-вкусна – ще разберете, ако откриете “Етно кухня на колела” от 16.00 до 20.00 ч. днес в подножието на Небет тепе, на стария пл.”Шахбазян”. Специалните дегустации са от 18 ч.
13 май е Денят на руската кухня. На кое място под тепетата ще спре “Етно кухня на колела”
Още от категорията
Виж всички
Атлетиката не хареса Ивет Лалова за член на УС на федерацията
Темите на Traffic News